مرکز تخصصی لیپوماتیک و پیکرتراشی و جراح حرفه ای بینی در تهران - لیپوماتیک مرکزیمرکز تخصصی لیپوماتیک و پیکرتراشی و جراح حرفه ای بینی در تهران - لیپوماتیک مرکزیمرکز تخصصی لیپوماتیک و پیکرتراشی و جراح حرفه ای بینی در تهران - لیپوماتیک مرکزی
info@centrallipomatic.com
ابتدای بلوار فردوس شرق خیابان ولیعصر،پلاک 2
09123481641

سوالات متداول

سوالات متداول

شما میتوانید از سوالات پرسیده شده ما بیشتر بیاموزید

افرادی که دارای وزن نرمالی می باشند و وزن آنها در حال تغییر نبوده و ثابت می باشد . این افراد دارای چاقی موضعی در قسمت های بازو و پشت کمر می باشند.

افرادی که برای تناسب اندام از لیپوماتیک استفاده می کنند در اینگونه افراد با برداشتن چربی از قسمتهای باسن و پهلو منجربه خوش فرم کردن باسن و باریک کردن کمر می شود.

افرادی که بدن آنها در برابر روش های لاغری مرسوم مانند ورزش های زیاد و رژیم غذایی واکنش نشان نمی دهد و به کم کردن وزن فرد کمکی نمی کند. در این موارد فرد برای برداشتن چربی از ناحیه تحتانی شکم و پهلو از لیپوماتیک استفاده می کند.

افرادی که توانایی استفاده از روش های لاغری مانند رژیم غذایی یا ورزش را ندارند بهترین روش استفاده از لیپوماتیک می باشد. همچنین این افراد دارای اضافه وزن زیاد می باشند که تمایل به لاغری بعد از لیپوماتیک دارند.

امکان برگشت چربی در لیپوماتیک هست یا خیر؟

یکی از مزایای لیپوماتیک نسبت به روش های لاغری اینست که امکان بازگشت چربی در نواحی که برداشتن بافت های چربی صورت گرفته است وجود ندارد . البته فرد باید بعد از عمل مواردی مانند رژیم غذایی مناسب ( غذاهای فاقد چربی و استفاده از غذاهای سالم و مغزی) و انجام فعالیت در طول روز را رعایت کند. همچنین با لیپوماتیک میزان ۶ الی ۸ لیتر چربی اضافه از بدن در هر دفعه از بدن خارج می شودکه منجر به کاهش وزن در فرد می شود.

سن مناسب برای انجام لیپوماتیک چه زمانی است؟

برای انجام لیپوماتیک بهتر است بعد از تکمیل فرآیند رشد در فرد اقدام شود. که این سن ۱۸ سالگی به بعد می باشد. در این سن امکان اینکه فرد به رشد قدی و وزنی ثابت رسیده باشد زیاد است . بنابراین به افرادی که پایین تر از ۱۸ سال را دارند انجام لیپوماتیک توصیه نمی شود.

امکان انجام لیپوماتیک بعد از بارداری وجود دارد؟

بهتر از بعد از زایمان و اتمام دوره بارداری اقدام به انجام لیپوماتیک شود.

انجام جراحی دیگر همزمان با لیپوماتیک وجود دارد؟

از آنجائیکه چربی خارج شده قابلیت استفاده در سایر نواحی بدن را دارد با انجام لیپوماتیک می توان به طور همزمان ازتزریق چربی در نواحی که نیاز به زیبایی دارد مانند سینه و باسن استفاده کرد.

1- لاغر شدن با جراحی لاغری

پس از جراحی لاغری  فرد با خوردن چند قاشق غذا سیر می‌شود یا حتی اگر احساس سیری نکد نمی‌تواند بیش از حد بخورد. همچنین در عمل بای پس میزان جذب غذای خورده شده کمتر شده که این باعث دریافت کالری کمتر و لاغری می‌شود.

2- درد کمتر با جراحی لاپاراسکوپی

عمل لاغری یا جراحی چاقی به روش کم تهاجمی یا به اصطلاح لاپاراسکوپی انجام می‌شود. در این روش برای عمل تنها چند عدد سوراخ کوچیک با برش حداکثر یک سانتی‌متر جهت ورود وسیله و دوربین ایجاد شده و عضلات و جدار شکم شکافته نمی‌شود. تنها دردی که مریض احساس می‌کند درد اندک مربوط به گاز دی‌اکسیدکربن دمیده شده داخل شکم هنگام عمل است. کم تهاجمی بودن عمل به بیمار اجازه می‌دهد بلافاصله پس از هوشیاری راه برود و تحرک داشته باشد. این تحرک درد بیمار را از بین برده و احتمال آمبولی ریه به نزدیک  به صفر می‌رساند.

3- درمان دیابت با جراحی لاغری

طبق مقاله‌های علمی جدید احتمال درمان دیابت نوع دو در افراد چاق پس از جراحی چاقی به 90% می‌رسد. بخصوص در افرادی‌که کمتر از 5 سال از شروع دیابتشان گذشته یا رزرو (باقی‌مانده) مناسبی از سلول‌های پانکراسشان باقی مانده باشد.

4- درمان فشار خون بالا

احتمال درمان فشار خون بالا به صورت کامل به 70% می‌رسد. در افرادی که فشار خونشان درمان نمی‌شود، با دارو به صورت کامل کنترل می‌شود.

5- درمان چربی خون بالا

پس از گذشت یک سال از جراحی لاغری حدود 96% چربی خون بالا درمان شده و به مقادیر نرمال می‌رسد.

6- درمان کبد چرب

پس از گذشت یکسال از جراحی لاغری، بیماری کبد چرب تمام افراد مبتلا به این بیماری در آنها بهبود می‌یابد و یا حتی درمان می‌شود.

7- درمان آپنه انسدادی خواب

بیماری آپنه انسدادی خواب تمام افراد چاق پس از جراحی لاغری درمان می‌شود. و حتی بهبودی در روز اول پس از عمل احساس می‌شود.

8- بهبود عمل عضله قلب

در افراد چاق فشار روی عضله قلب به دلیل تجمع چربی دور قلب و داخل عروق بیش از حالت معمولی است. همچنین نسبت اکسیژن خون که حکم سوخت برای قلب را دارد کاهش می‌یابد. پس از جراحی لاغری و لاغر شدن این بار اضافه بر روی عضله قلب برداشته می‌شود و اکسیژن‌رسانی بالاتر می‌رود. همچنین تجمع چربی در عروق کاهش یافته و منجر به بهبود عملکرد عضله قلب و افزایش عم افتراضی آن می‌شود.

9- بهبود عملکرد ریه

در افراد مبتلا به چاقی مفرط، به دلیل تجمع چربی در احشا، فشار اضافه روی دیافراگم وجود دارد. این فشار اضافه به ریه منتقل می‌شود و اجازه باز شدن کامل ریه‌ها را نمی‌دهد. به دنبال آن منجر به کاهش ظرفیت مفید ریه می‌شود. این عامل هم باعث کاهش اکسیژن خون می‌شود که خود بیماری‌های قلبی، عروقی و فشار خون فرد را افزایش می‌دهد.
این حلقه معیوب پس از جراحی چاقی با کاهش وزن شکسته می‌شود. فرد روز به روز افزایش ظرفیت ریوی خود را تجربه کرده و از تنفس راحت‌تر لذت می‌برد.

10- کاهش ریسک ابتلا به سرطان

تحقیقات علمی ثابت کرده است که چاقی مفرط ریسک ابتلا به 13 نوع از سرطان را افزایش می‌دهد. این سرطان‌ها که شامل سرطان مری، سینه، کولون، رحم، کیسه صفرا، معده، کلیه، تخمدان، پانکراس، تیروئید، مننژیوم و مولتیبیل مایلوما می‌شود.

همچنان مقاله‌های علمی ثابت کرده است پس از جراحی چاقی و رسیدن به وزن ایده آل، ریسک ابتلا به سرطان نسبتا کاهش می‌یابد.
دیگر مزایای جراحی لاغری عبارتند از:

11- افزایش اعتماد به نفس.
12- کاهش هزینه‌های درمان بیماری‌های زمینه‌ای
13- کاهش بیماری‌های ارتوپدی از قبیل آرتروز زانو و لرزش دیسک و …
14- درمان سردرد های میگرنی و سردردهای مرتبط با افزایش فشار مایع داخل نخاعی

جراحی چاقی یا به گفته عموم جراحی لاغری یک مداخله جراحی در دستگاه گوارش است. افرادی که دچار چاقی مفرط یا عوارض مرتبط به چاقی شدند برای لاغر شدن و درمان عوارض مرتبط با آن از جراحی لاغری کمک می‌گیرند. این مداخله به صورت استاندارد باید با روش لاپاراسکوپی یا همان روش کم تهاجمی انجام شود.

بررسی‌های قبل از عمل لاغری

قبل از انجام جراحی لاغری باید بررسی‌هایی به نحو احسن و بصورت کامل انجام شود. زیرا امکان دارد در همه افراد، حتی افرادی که به ظاهر هیچ بیماری ندارند یک بیماری پنهان یا در حال شروع داشته باشند. همچنین احتمال وجود بیماری زمینه‌ای در افراذ مبتلا به چاقی مفرط، چندین برابر است.

  • اندوسکوپی فوقانی و بررسی مری و معده: دلیل این اقدام بررسی آناتومی مری و معده، سالم بودن بافت آنها، میکروب معده (H.pylori) و همچنین بررسی ابتلا به ریفلاکس و هرنی دیافراگماتیک می باشد. به عنوان مثال در صورت وجود میکروب معده، حتما باید ریشه کن شود. و یا داشتن ریفلاکس یا هرنی دیافراگمتیک پلان عمل را تحت شعاع قرار می‌دهد.
  • آزمایشات کامل: شامل بررسی سطح ویتامین‌ها در بدن و حتی ریز مغذی‌ها از جمله آهن، سیلینیوم و… . باور نادرست شایع این است که افراد فکر می‌کنند با توجه به پرخوری افراد چاق، هیچ وقت کمبود تغذیه‌ای در ریز مغذی‌ها نخواهند داشت. این عقیده کاملا اشتباه است و تحقیقات نشان داده است که پس از افراد دارای سو تغذیه، افراد دچار چاقی مفرط بیشترین گروه‌های دارای کمبود ویتامین و ریزمغذی‌ها هستند. دلیل آن تغذیه ناسالم است. چنانچه اختلالی وجود داشته باشد باید زمینه آن مشخص شده و قبل از جراحی لاغری درمان شود.
  • بررسی حفره شکم با التراساوند، در صورت وجود مشکلی خاصی در اندوسکوبی، دلیل آن بررسی گردیده و در صورت نیاز به درمان همزمان، قبل و یا پس از عمل تصمیم گیری شود.
  • بررسی وضعیت قلبی ریوی: از نظر قلبی افراد مبتلا به چاقی مفرط ممکن است دچار بیماری قلبی یا در شرف آن باشند. می‌بایست با مراجعه به دکتر متخصص بررسی و تایید عمل با ریسک‌های مختلف صورت گیرد. در صورت داشتن اپنه انسدادی خواب هم باید بررسی به نام PFT باید صورت گیرد.
  • انجام بعضی مشاوره‌ها با توجه به صلاحدید جراح معالج: شامل مشاوره روانپزشکی، تغذیه، داخلی یا غدد، طب ورزشی و… . انجام این مشاوره ها دلایل علمی دارد و درصورت درخواست توسط متخصص بدانید حتما انجام آن به نفع شما خواهد بود.

توصیه‌های قبل از جراحی لاغری که بیمار باید رعایت کند

  • قطع سیگار و دخانیات: حداقل 4 هفته قبل از عمل باید سیگار و دخانیات به صورت کامل قطع شود. همچنین استعمال دخانیات پس از عمل نیز ممنوع است.
  • ترک الکل: افراد دچار وابستگی به الکل حتما باید الکل را به صورت کامل ترک کنند.
  • رژیم دوهفته‌ای کم کالری یا بسیار کم کالری: افراد که دارای چاقی مفرط اما با MBI زیر 50 هستند و بیماری زمینه ای مانند اپنه انسدادی خواب ندارند؛ می‌توانند رژیم کم کالری با 1200 کیلوکالری در روز بگیرند.
  • اما افرادی که چاقی بسیار مفرط با بی ام ای بالای 50 و یا بیماری های زمینه ای مثل اپنه انسدادی خواب دارند باید از رژیم بسیار کم کالری پیروی کنند. میزان کالری این رژیم کمتر از 800 کیلوکالری در روزاست. این اقدام برای کاهش حجم لوب چپ کبد و درنتیجه راحتی عمل و کم کردن عوارض ضروری می باشد.
  • قطع داروهای رقیق کننده خون: یک هفته قبل از عمل مصرف داروهایی از قبیل اسپرین، پلاویکس، گلوپیدرول، اوسفیکس، زیلیت، ریواروکسابان قطع گردد.
  • قطع داروهای ضد بارداری به مدت یک ماه قبل از عمل.

اقدامات قبل از عمل جراحی لاغری

الف. غذا: ساعت 8 شب یک شام سبک از ساعت 11 به بعد هیچ غذایی مصرف نشود.

ب. دارو: داروهای دیابت تا شب عمل مصرف شود.

  • داروی کم کاری تیرویید (لیووتیروکسین) صبح عمل با کمی آب میل شود.
  • داروهای فشار خون تا شب قبل از عمل مصرف شوند و صبح مصرف نشوند. مگر داروهایی که از دسته بتا بلوکر هستند صبح عمل جراحی لاغری با کمی آب میل شوند.
  • استفاده از مسکن‌های غیر استروئیدی مثل (ایبوبروف، بروفن، دیکلوفناک، سیلیکوکسیب، جیلوفن و غیره) به مدت حداقل 48 ساعت قبل از عمل مصرف نشوند.
  • در مورد بقیه دسته‌های دارویی مثل داروهای اعصاب ، صرع، تعدیل کننده سیستم ایمنی حتما قبل از عمل از پزشک معالج مشاوره بگیرید.

ج – چند روز قبل از عمل از مصرف دمنوش‌های گیاهی، چای سبز و… و همچنین زنجبیل و جینسینگ اجتناب شود.

د- جوراب واریس: حتما شب قبل از عمل جوراب واریس مناسب سایز ساق پای خود را بپوشید. حتما این جوراب تا زیر زانو باشد و با جوراب واریس به اتاق عمل وارد شوید.

مراقبت‌های بعد عمل‌ لاغری

فرد روز بعد از جراحی لاغری ترخیص شده و زندگی‌ش وارد مرحله جدید می‌شود. این توصیه‌های بعد از عمل لاغری بسیار مهم هستند و با دقت تمام خوانده و رعایت شوند:

تحرک: چیزی به نام استراحت مطلق بعد از جراحی چاقی وجود ندارد و کاملا ممنوع و خطرناک است. برای جلوگیری از آمبولی ریه شخص باید تحرک خوبی داشته باشد و ترجیحا بصورت متناوب به ازای هر ده دقیقه استراحت، ده دقیقه را برود.

دارو‌ها: معمولا داروهایی به شرح ذیل تجویز می‌شوند:

  • قرص پانتاپرازول هر 12 ساعت
  • قرص اورسوفار هر 12 ساعت
  • قرص مولتی ویتامین مینرال مارک کارن (حتما بايى 6 تا ريز مغذی مس سیلینیوم آهن فولیک اسید کوپر .. ) هر 12 ساعت
  • قرص استامینوفن هر 6 یا 8 ساعت
  • قرص اوندامین هر 8 ساعت
  • انتی بیوتیک طبق دستور
  • آمپول هپارین 5000 زیر جلدی هر 12 ساعت
  • رژیم غذایی: بعد از عمل رژیم دو ماه اول به صورت فایل PDF در اختیار فرد قرار داده می‌شود. اما در 10 روز الی دو هفته بعد از عمل رژیم شامل موارد زیر می‌شود: 

مصرف حدود 4 لیتر مایعات طی یک روز (شامل دو لیتر آب و دو لیتر آب گوشت یا آب مرغ بدون چربی می‌تواند کمی نمک و ادویه داشته باشد اما باید بدون فلفل باشد.

چه مدت بعد از عمل لاغری، امکان ورزش حرفه‌ای باشگاهی وجود دارد؟

طی یک ماه اول بعد عمل، پیاده‌روی حتی در پارک کاملاً توصیه می‌شود ولی بعد از یک ماه، توصیۀ اکید ما انجام ورزش باشگاهی بعد از جراحی لاغری بصورت حرفه‌ای، شامل ترکیبی از ورزش‌های هوازی و بی‌هوازی است. این نوع ورزش ضمن بهبود روحیه و فرم‌دهی بهتر بدن، در اصلاح لایف استایل کاملاً مؤثر است.

چه مدت بعد عمل، امکان رانندگی وجود دارد؟

رانندگی بعد از جراحی لاغری بصورت کوتاه‌مدت و پس از  ۱-۲ روز امکان‌پذیر است. بهتر است طی یک هفتۀ اول بعد عمل از رانندگی طولانی اجتناب نمایند. در صورت رانندگی بیش از یک ساعت، بهتر است هر یک ساعت ماشین را متوقف نمایند. ضمن این که جوراب واریس را بر تن دارند، به مدت ۲۰دقیقه پیاده‌روی نمایند و سپس به ادامۀ رانندگی بپردازند.

نحوۀ پوشش بیمه برای عمل‌های لاغری چگونه است؟

بیمه فقط هزینه جراحی لاغری افراد با BMI بالای 40 را پوشش می‌دهد. گرچه بیمه‌های پایه عملاً پوشش مناسب برای هزینه جراحی‌های لاغری ندارند، ولی در صورتی که فرد بیمۀ تکمیلی دارد، کاملاً ارزش دارد فرد با شرایط بیمه‌ای بستری گردد. این نوع از بیمه‌ها قسمت قابل‌توجهی از هزینه‌های عمل لاغری (و نه تمام آن) را پوشش می‌دهند. روال کار به این ترتیب است که بیماران با BMI بالای ۴۰، طی معرفی‌نامه‌ای به ادارات بیمه معرفی می‌گردند و حضور خود فرد در ادارۀ بیمه و معاینۀ پزشک معتمد بیمه (در ابتدا بیمۀ پایه و سپس بیمۀ تکمیلی) ضروری است و پس از تأیید بیمه‌ها، مدارک در زمان بستری به پذیرش بیمارستان تحویل می‌گردد.

 

قبل از خواندن این مطلب به چند نکته بسیار مهم توجه داشته باشید.

  • تمام درمان‌ها عوارض دارند و این طبیعت مداخله‌های درمانی است.
  • تعداد بسیار کمی از افرادی که جراحی چاقی انجام داده‌اند ممکن است دچار عوارض شوند.
  • پیروی از دستورات پزشک معالج و مراجعات دوره‌ای ریسک عوارض را به حداقل می‌رساند.

عوارض محتمل بعد از عمل چاقی عبارتند از:
1- عوارضی مانند آسیب به عروق و خونریزی که در همه جراحی‌ها محتمل است.

2- نشت پس از جراحی لاغری به معنی باز شدن محل استاپلر زدن (دوخت و دوز) و ریختن ترشحات داخل معده و روده به حفره شکم است که باعث ایجاد التهاب می‌گردد. در صورت وقوع چنین عارضه‌ای معمولا درد منتشر در شکم ایجاد می‌شود. مسکن‌های معمولی جوابگوی این درد نیستند. گاهی بیمار دچار تب و لرز می‌شود و در صورت تاخیر در تشخیص بیمار ممکن است دچار بدحالی گردد و بیمار باید بلافاصله تحت درمان قرار گیرد. این درمان معمولا بصورت بسته انجام می شود اما گاها جراحی لاپاراسکوپی و به ندرت جراحی باز انجام می‌شود. معمولا طول درمان 21 روز بوده و پس از درمان بیمار هیچ مشکلی خاصی نخواهد داشت و به زندگی معمولیش برمی‌گردد.
ریسک نشت در اسلیو حدود یک درصد
ریسک نشت در بای پس حدود یک در صد

3-آمبولی ریه: آمبولی ریه یعنی ایجاد لخته در عروق پا و مهاجرت آن به سمت عروق ریه و مسدود کردن آن است. آمبولی باعث کاهش تبادل اکسیژن به صورت حاد شده که می تواند به سرعت منجر به مرگ شود. درمان آن نیز بسیار سخت است.
راه جلوگیری از آمبولی عبارتند از:

  • راه رفتن و تحرک زیاد پس از عمل جراحی
  • سرعت انجام جراحی لاغری
  • استفاده از جوراب واریس
  • امپول های ضد انعقاد
  • همچنین استفاده از روش کم تهاجمی در کاهش ریسک به نزدیک به صفر بسیار موثر است. معمولا ریسک این عارضه یک در هزار است.

3 – کاهش وزن شدید و سو تغذیه: ممکن است بعضی افراد بدلیل عدم دریافت کافی ریزمغذی‌ها دچار کاهش شدید وزن، سوتغذیه و کمبود ریز مغذی‌ها شوند. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که بیمار تنوع غذایی را رعایت نکند و پروتئین، مکمل‌های ویتامینی و ریزمغذی‌ها را به اندازه کافی دریافت نکند.

4 – ریزش مو: عارضه ای موقت با شدت‌های متفاوت در افراد مختلف؛ رویش مو معمولا اتفاق می‌افتد و در صورت بروز با درمان دارویی قابل کنترل و درمان می باشد.

عوارض چاقی

چاقی بیماری حال حاضر دنیاست؛ از عوارض آن می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

  1. دومین دلیل قابل پیشگیری ابتلا به سرطان پس از مصرف دخانیات
  2. عامل ابتلا به دیابت نوع 2 مقاومت به انسولین و عامل نابودی سلولها بتای پانکراس که هورمون انسلوین ترشح میکنند.
  3. عامل ابتلا به افزایش فشار خون
  4. عامل ابتلا به افزایش چربی خون
  5. عامل ابتلا به کبد چرب و سیروز کبدی غیر الکلی
  6. عامل ابتلا به بیماری‌های قلبی و افزایش حوادث قلبی عروقی مثل سکته‌های قلبی و سکته‌های دماغی
  7. عامل ابتلا به افزایش فشار مایع مغزی نخاعی و به تبع آن ابتلا به سردرد های شدید و مقاوم
  8. عامل ابتلا به بیماری بسیار خطرناک آپنه انسدادی خواب و احتمال مرگ در خواب هست؛ آپنه انسددادی خواب، خود عامل ابتلا به فشار خون بالا و  بیماری های قلبی از قبیل کار افتادن حفره راست قلب می‌باشد.
  9. باعث ابتلا به بیماری آرتروز مفصل زانو و لغزش مهره‌های کمری
  10. عامل کاهش اعتماد به نفس، افسردگی و احساس سرخوردگی در بعضی افراد

مقایسه عوارض و فواید جراحی لاغری

برای افراد نیازمند به عمل لاغری سوالاتی از جمله عوارض عمل معده برای لاغری و عوارض جراحی لاغری شکم مطرح می‌شود اما با توجه به مزایای این عمل و با انتخاب بهترین دکتر جراحی لاغری می‌توان این عوارض را کاهش داده و از بیشترین مزایای این نوع عمل برخوردار شد. به عبارتی دیگر پس از بحث و بررسی در مورد عوارض خود چاقی و نگاه به فواید عمل لاغری به این نتیجه می‌رسیم که عوارض جراحی چاقی بسیار کم و قابل چشم پوشی است. بخصوص چون این روش در حال حاضر، تنها روش علمی موثر و اثبات شده برای درمان چاقی مفرط می‌باشد.

هنوز مشکلی برای راه حل ندارید؟

آدرس دفتر مرکزی:

ابتدای بلوار فردوس شرق خیابان ولیعصر،پلاک ۲

برای کمک تماس بگیرید:

۰۲۱-۴۴۰۱۴۵۷۴

نامه برای اطلاعات:

info@centrallipomatic.com

    X